Női Közéleti Vezetőképző

Második képzési alkalom

20191108-_21A4033-2.jpg
Lajosmizsén került sor a Női Közéleti Vezetőképző második képzési alkalmára.

A Női Közéleti Vezetőképző Program második képzési alkalmát Menczer Tamás, tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár nyitotta meg. A Prezentáció és Reprezentáció – Magyarország megítélése a nemzetközi térben című kerekasztal-beszélgetést Szentgyörgyi Anna, a Női Közéleti Vezetőképző első évfolyamának alumnája moderálta. A kötetlen, interaktív beszélgetés során a résztvevők többek között betekintést nyerhettek a reprezentációval járó kihívások, sikerek folyamatába. A vezetői szerepvállalás és felelősségvállalás szakmai perspektívája, annak kiemelten hangsúlyos szerepe a tájékoztatásban és Magyarország megítélésében szerepet játszó tényezők is górcső alá kerültek.

Takács Szabolcs, brexit-ügyi miniszteri biztos Brexit – Mítosz vagy Valóság címmel tartott kerekasztal-beszélgetést. A beszélgetést Zelenák Fruzsina, a Női Közéleti Vezetőképző egyik résztvevője moderálta. A résztvevők és az előadó között kialakult, kötetlen beszélgetés révén a jelenlevőknek alkalmuk volt betekintést nyerni a nemzetközi színtéren is aktuális gazdasági-politikai, brexittel kapcsolatos kérdésekbe, a lehetséges következményekre is kitérve.

A lajosmizsei képzési hétvégén Prof. dr. Aczél Petra, a Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézet intézetigazgatója és a Budapesti Corvinus Egyetem tanára tartott előadást Női Vezetői Jövőkép(ek) a jövőképesség skáláján címmel a résztvevőknek. Az előadás első felében a résztvevők többek között vezetői készségek fejlesztéséről, valamint a vezetői magatartást, attitűdöt meghatározó tényezőkről, folyamatokról tanulhattak. A második felében a résztvevők kötetlen beszélgetés keretében vitathatták meg a témával kapcsolatos kérdéseiket.

Az ebédet követően Prof. Stephen Perkins, a londoni Metropolitan Egyetem professzora a munkaerőpiacon a nemekhez kötődő fizetéskülönbségek jelenségéről tartott előadást. A nemekhez kötődő sztereotípiák leküzdése, illetve a bérszakadék mérsékelésének lehetőségei is terítékre kerültek, de a nők döntéshozatali folyamatban való részvételének jelentőségéről is tájékozódhattak a résztvevők.

A képzés szombati napját dr. Ferencz Orsolya, űrkutatásért felelős miniszteri biztos, az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézetének tudományos főmunkatársa és önkormányzati képviselő koronázta meg előadásával. Az előadásban többek között szó volt a globális felmelegedésről, aszteroidákról, valamint a magyar űrkutatás jeles személyiségeiről. Mindemellett a női vezetői készségekről, a magánszféra és szakmai élet közötti egyensúly megtartásáról folyt a párbeszéd.

A képzés utolsó napján Norman Gray, az amerikai Quinnipiac Egyetem Innovációs és Vállalkozási Központja és a Vanessa Research vezetője tartott előadást, Entrepeneurship is the glass ceiling breaker for women in the workforce? címmel. A résztvevők vállalkozói, üzleti modellek implementációs folyamatáról tanulhattak, valamint a női vezetői szerepekhez kötődő sztereotípiákról, továbbá azoknak a vállalkozói szférában való feloldásáról folytattak párbeszédet.

Fotóalbum - Női Közéleti Vezetőképző 2019-20 - Lajosmizse

Támogatóink: