Női Közéleti Vezetőképző

GYIK

Hogyan jelentkezhetek a programra?

Jelentkezni a Női Közéleti Vezetőképző programról szóló jelentkezési kiírás „A felvételi eljárásról” című fejezetének megfelelően tudsz.

Mivel kell igazolnom az angol nyelvtudásomat?

A képzésben való részvételhez felsőfokú angol nyelvtudás szükséges. Az angol nyelvtudásodat igazolni nem kell, viszont kérjük, hogy a jelentkezési formon őszintén töltsd ki a nyelvtudás szintjére vonatkozó kérdést. Szükséged lesz az angol nyelv ismeretére az interjú egy részén, valamint a külföldi előadók által tartott képzési alkalmakon is.

Kell, hogy legyen diplomám / társadalomtudományi végzettségem a képzésre való jelentkezéshez?

Diplomára / társadalomtudományi végzettségre nincs szükség. A politikai és/vagy közéleti témák iránti erős érdeklődés és az ezekben való jártasság, tájékozottság viszont feltétele a részvételnek.

Mit várhatok az interjún?

A legjobb (maximum) 30 pályázónak van lehetősége részt venni az interjún. Ezzel tehát már az előszobában vagy, gratulálunk! Az interjún elsősorban a motivációidat és az érdeklődésedet fogjuk feltérképezni. Egy kötetlen, de szakmai elemeket érintő, kb. 15 perces beszélgetésre számíts. Tudj lényegre törően bemutatkozni, és számíts az életrajzodhoz kapcsolódó részletes kérdésekre. Politika és közélet szóba kerülhet :).

Mi alapján kerülhetek kiválasztásra a programba?

A felvételi eljáráson legjobban teljesítő 20 jelölt kerül be a programba. Amennyiben úgy érezzük, hogy a motivációdhoz jól illeszkedik, a céljaid elérését pedig nagyban segíti a Női Közéleti Vezetőképző programon való részvétel, Téged is ki fogunk választani.

Kapok bizonyítványt/igazolást a program elvégzéséről?

Igen, amennyiben teljesítetted a programot, a szervező szervezet és a támogatók (Mathias Corvinus Collegium és Emberi Erőforrások Minisztériuma) által kiállított oklevelet kapsz annak elvégzéséről.

Fizetős a képzés? Mennyibe kerül?

A képzés INGYENES. Sőt, a résztvevők számára szállást és ellátást biztosítunk a programhétvégék során.

Lehet hiányozni? Hány alkalmat hagyhatok ki?

A hiányzás nem megengedett, azonban természetesen mindig előfordulhatnak vis major esetek. Amennyiben ilyen áll elő, és ezt jelzed nekünk, valószínűleg találunk megoldást a problémára (pl. plusz feladat vállalása). Amennyiben alkalmanként hiányzás áll elő részedről, várhatóan nem fog módunkban állni a képzés teljesítéséről bizonylatot kiállítanunk számodra.

Mik azok a beadandó feladatok?

A teljes képzési program ugyan csak 4 hétvégéből áll, azonban a köztes időben is lesz feladata a résztvevőknek. Ez várhatóan havonta 1 db beadandó feladat elkészítését jelenti. Erről részleteket a program indulása után fogtok kapni, de esszé- és beszédírás, közvélemény-kutatás, cikkelemzés, prezentáció vagy videókészítés egyaránt képezheti ezen feladatok tárgyát.

Mi az az e-learning-képzés?

Az e-learning-képzés – a hétvégéken túl – kiegészítő tananyagokat tartalmaz. Ez többnyire videó- és hangalapú anyagokat jelent. Ezek segítségedre lehetnek a tudásod bővítésében és a beadandó feladatok elkészítésében is. 

Milyen elfoglaltságot jelent a képzésen való részvétel?

A képzés során 4 hétvégi alkalmat kell teljesíteni, amelyeken a személyes jelenlét kötelező. Emellett a képzés időtartama alatt várhatóan havonta 1 db beadandó feladatot kell elkészíteni, amelynek időigénye nagyban függ a beadandók minőségétől és mélységétől. Egy beadandó feladat elkészítése kutatással együtt havonta átlagosan körülbelül 5–10 órát vesz igénybe. Minél többet dolgozol ezeken a feladatokon, annál többet profitálsz belőle.

Kérdés vagy probléma esetén kit kereshetek?

Kérdés vagy probléma esetén kérlek, írj egy e-mailt a következő e-mail-címre: nkv@mcc.hu

Támogatóink: